''Wij nemen de beveiliging serieus''
''Wij nemen de beveiliging serieus''

''Wij nemen de beveiliging serieus''

Sinds mei 2013 maakt Jan de Rijk Logistics gebruik van ID-Visitor van ORIBI ID-Solutions.

Jan de Rijk Logistics maakt sinds mei 2013 gebruik van ID-Visitor. Zowel identiteitsbewijzen van chauffeurs als reguliere bezoekers worden gecontroleerd met behulp van ID-Visitor. In een open gesprek vertellen Ad van Schaik, Security Manager en Tim Struijs, system administrator over hun ervaringen met ID-Visitor en de organisatie ORIBI ID-Solutions.
 
Bijeenkomst TLN
“Tijdens een bijeenkomst van Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaf ORIBI ID-Solutions een presentatie aan de aanwezige security managers. De presentatie trok mijn aandacht en ik dacht hierbij direct aan onze plannen om de loge te verbouwen/verplaatsen. Eigenlijk had ik direct vertrouwen in de manier waarop identiteitsbewijzen werden gecontroleerd. De meeste indruk heeft de gezichtsvergelijking op mij gemaakt. Ik heb nog even naar andere aanbieders gezocht, maar die waren er niet, tenminste niet op het niveau van ORIBI ID-Solutions.”
Hoog niveau van veiligheid

Hoog niveau van veiligheid

Geen geheim
“De identiteitsbewijzen van alle chauffeurs en bezoekers worden gecontroleerd. Wij maken hier geen onderscheid in en wij maken er ook geen geheim van. De bezoeker heeft altijd zicht op zijn document, omdat wij het document in het zicht van de bezoeker scannen. Sommige bezoekers stellen nog wel eens vragen. Als we dan de reden van het controleren uitleggen, begrijpen ze het. We hebben ook een privacy richtlijnen document van ORIBI ID-Solutions ontvangen. Hierin staan de wet- en regelgeving omschreven omtrent het verwerken van persoonsgegevens. Dit helpt ons enorm in het verschaffen van informatie aan onze bezoekers.”
 
Hoog niveau van veiligheid
Jan de Rijk Logistics staat bekend als een bedrijf waar de beveiliging goed op orde is. “Ons eigen personeel wordt uitvoerig gescreend, alvorens ze bij ons in dienst treden. Daarnaast moet elke chauffeur en bezoeker vooraf zijn aangemeld, anders komt hij of zij het terrein niet op. ID-Visitor past goed bij onze bedrijfsvoering, omdat het de beveiliging naar een hoger niveau brengt. Met behulp van ID-Visitor wordt ook de identiteit van onbekende, vaak buitenlandse chauffeurs, automatisch gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat onze medewerkers van de beveiliging zich kunnen focussen op andere taken. Hierdoor kunnen zij chauffeurs en bezoekers op een snelle en veilige manier toegang verlenen tot ons terrein.”