''Beschermd tegen onbekende bezoekers''
''Beschermd tegen onbekende bezoekers''

''Beschermd tegen onbekende bezoekers''

Sinds juni 2019 maakt het Vredespaleis gebruik van ID-Visitor van ORIBI ID-Solutions.

Uitermate tevreden

30.000 bezoekers
Het Vredespaleis van de Carnegie-Stichting ontvangt jaarlijks ongeveer 30.000 bezoekers van over heel de wereld. Deze bezoekers variëren van toeristen tot internationale rechters en zelfs ontvangen zij met regelmaat staatshoofden. Het is dus van groot belang om te weten wie men toelaat tot het gebouw. Dit is één van de belangrijkste redenen geweest om het Vredespaleis vanaf juni 2009 uit te rusten met ID-Visitor van ORIBI ID-Solutions.
“Wij zijn uitermate tevreden met de ID-Visitor en het voldoet volkomen aan onze verwachtingen” aldus Koos Kruizinga, hoofd veiligheid van het Vredespaleis. “Wij hebben te maken met bezoekers uit landen van over heel de wereld, dus ook met identiteitsdocumenten van over heel de wereld. Het is niet te doen om van al deze documenten te weten hoe zij eruit zien en waar je op moet letten. Afgelopen zomer hebben wij 300 studenten uit 86 landen in huis gehad. Door middel van de ID-Visitor hebben wij hun documenten allemaal kunnen controleren en wisten wij zeker dat we aan de juiste studenten toegang hebben verleend.“
Aandacht voor de scanoplossing

Aandacht voor de scanoplossing

Het Vredespaleis heeft aan aandacht voor de nieuwe geavanceerde oplossing niets te klagen. “Wij hebben al meerdere malen bezoek gehad van instanties die geïnteresseerd waren in de, zoals zij dat noemden, scanoplossing. Uiteraard laten wij ze graag meekijken, omdat wij trots zijn op onze ID-Visitor oplossing. Wij doen er ook absoluut niet geheimzinnig over, want onze bezoekers worden vooraf uitvoerig geïnformeerd door middel van balieborden en raamstickers.”

Het Vredespaleis in Den Haag

Het Vredespaleis in Den Haag huisvest vermaarde internationale gerechtelijke instanties zoals het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage, maar eveneens de prestigieuze Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht, waar jaarlijks honderden rechtenstudenten uit de hele wereld cursussen komen volgen. Het Paleis, het omliggende terrein evenals de Bibliotheek behoren toe aan de Carnegie-Stichting. De Stichting bevordert de organisatie van seminars en andere initiatieven die het vredesideaal uitdragen en is lid van het internationaal-filantropische netwerk van Carnegie-instellingen.