Jan de Rijk neemt beveiliging serieus

Jan de Rijk Logistics maakt sinds mei 2013 gebruik van id-visitor. Zowel identiteitsbewijzen van chauffeurs als reguliere bezoekers worden gecontroleerd met behulp van id-visitor. In een open gesprek vertellen Ad van Schaik, Security Manager en Tim Struijs, system administrator over hun ervaringen met id-visitor en de organisatie ORIBI id-solutions. “Wekelijks ontvangen wij ruim 250 bezoekers met een grote diversiteit aan nationaliteiten. Je kunt het risico niet nemen dat een bezoeker met een vals document ons terrein betreedt. Dit kan uiteraard aanzienlijke security problemen met zich meebrengen. Met id-visitor wordt dit voorkomen, omdat alle identiteitsbewijzen worden gecontroleerd. Ook de vele verschillende buitenlandse identiteitsbewijzen, waar wij mee te maken hebben, worden uitgebreid gecontroleerd op echtheid.”

Jan de Rijk logistics

 

 

 

 

 

 

 

PDF versie case study Jan de Rijk

Bijeenkomst TLN

“Tijdens een bijeenkomst van Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaf ORIBI id-solutions een presentatie aan de aanwezige security managers. De presentatie trok mijn aandacht en ik dacht hierbij direct aan onze plannen om de loge te verbouwen/verplaatsen. Eigenlijk had ik direct vertrouwen in de manier waarop identiteitsbewijzen werden gecontroleerd. De meeste indruk heeft de automatische gezichtsvergelijking op mij gemaakt. Ik heb nog even naar andere aanbieders gezocht, maar die waren er niet, tenminste niet op het niveau van ORIBI.”

Geen geheim

“De identiteitsbewijzen van alle chauffeurs en bezoekers worden gecontroleerd. Wij maken hier geen onderscheid in en wij maken er ook geen geheim van. De bezoeker heeft altijd zicht op zijn document, omdat wij het document in het zicht van de bezoeker scannen. Sommige bezoekers stellen nog wel eens vragen. Als we dan de reden van het controleren uitleggen, begrijpen ze het. We hebben ook een privacy richtlijnen document van ORIBI id-solutions ontvangen. Hierin staan de wet- en regelgeving omschreven omtrent het verwerken van persoonsgegevens. Dit helpt ons enorm in het verschaffen van informatie aan onze bezoekers.”

Hoog niveau van veiligheid

Hoofdkantoor Jan de RijkJan de Rijk Logistics staat bekend als een bedrijf waar de beveiliging goed op orde is. “Ons eigen personeel wordt uitvoerig gescreend, alvorens ze bij ons in dienst treden. Daarnaast moet elke chauffeur en bezoeker vooraf zijn aangemeld, anders komt hij of zij het terrein niet op. Id-visitor past goed bij onze bedrijfsvoering, omdat het de beveiliging naar een hoger niveau brengt. Met behulp van id-visitor wordt ook de identiteit van onbekende, vaak buitenlandse chauffeurs, automatisch gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat onze medewerkers van de beveiliging zich kunnen focussen op andere taken. Hierdoor kunnen zij chauffeurs en bezoekers op een snelle en veilige manier toegang verlenen tot ons terrein.”

Toekomst: uitbreiding

“Wij zijn erg tevreden over het product id-visitor en de organisatie ORIBI id-solutions. Wij willen daarom graag, in de toekomst, id-visitor uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om bezoekerspassen vanuit id-visitor printen. Deze passen zijn voorzien van persoonsgegevens en een pasfoto, wat een mooie professionele uitstraling geeft. Dit willen wij in de toekomst ook gaan invoeren. Daarnaast willen wij graag de oplossing uitbreiden met gezichtsvergelijking. Tijdens de presentatie was ik hier enorm van gecharmeerd en ik denk dat dit onze eerst uitbreiding zal worden. Hiermee wordt de beveiliging nog verder verhoogd, omdat look-a-like fraude op een efficiëntere manier wordt aangepakt.”

Jan de Rijk Logistics

Jan de Rijk Logistics is één van de voornaamste aanbieders van geïntegreerde logistieke diensten in Europa. Met 25 vestigingen in Europa (hoofdkantoor in Roosendaal) en ongeveer 1.100 medewerkers is Jan de Rijk Logistics in haar 40-jarig bestaan uitgegroeid tot een totaal leverancier van geïntegreerde logistieke service op het hoogste kwaliteitsniveau en tegen competitieve kosten.


Naam:
Jan de Rijk Logistics

Website:‹ Terug

Twitter
YouTube
LinkedIn