Documentcontrole

Documentcontrole

Hoe kun je op een betrouwbare manier een identiteitscontrole uitvoeren?

Verplichte controle
Sommige organisaties moeten - omwille van hun bedrijfsvoering of wet- & regelgeving - altijd weten wie hun medewerkers, klanten en bezoekers zijn. Deze organisaties zijn wettelijk verplicht om zelf de fysieke paspoortcontrole, rijbewijscontrole of controle van de identiteitskaart uit te voeren. ORIBI ID-Solutions helpt u graag met deze tijdrovende en complexe controles. 

Documentkennis
Er zijn vele verschillende identiteitsbewijzen waar een organisatie mee te maken krijgt. De ene keer dient een medewerker een rijbewijscontrole uit te voeren en de andere keer een paspoortcontrole of een controle van de identiteitskaart. Dit vergt veel documentkennis van de medewerker. Elk type identiteitsdocument bevat zijn eigen specifieke echtheidskenmerken om de identiteitscontrole uit te voeren. 

Echtheidskenmerken

Sommige van deze echtheidskenmerken zijn met het blote oog te zien, maar andere echtheidskenmerken vereisen hulpmiddelen om ze te controleren. Zoals de echtheidskenmerken die pas bij UV-licht of Near-infrared licht zichtbaar worden.

Documenten worden steeds beter beschermd

Mede dankzij de eisen die ICAO (International Civil Aviation Organisation, een agentschap van de Verenigde Naties) wereldwijd aan identiteitsdocumenten stelt, verbetert de kwaliteit van paspoorten en identiteitskaarten. Zij schrijven het opnemen van een RFID chip in identiteitsbewijzen voor en steeds meer landen conformeren zich hieraan. In Nederland werd dit al in augustus 2006 ingevoerd. Hierdoor bevat vandaag de dag elk Nederlands identiteitsdocument een RFID chip. De chip bevat naast persoonsgegevens een digitale pasfoto en sinds 28 juni 2009 de vingerafdrukken van de rechtmatige houder. Hierdoor wordt de identiteitscontrole steeds geavanceerder.

Het uitlezen en controleren van de chip is alleen mogelijk met een zogenaamde document reader. Ook het controleren van de verschillende echtheidskenmerken in verschillende lichtbronnen vereist speciale apparatuur. Deze middelen zorgen ervoor dat organisaties op een gedegen en betrouwbare manier een identiteitscontrole kunnen uitvoeren middels een paspoortcontrole, identiteitskaartcontrole of rijbewijscontrole.

De ID-Solutions van ORIBI bieden een oplossing voor het bestrijden van identiteitsfraude

De ID-Solutions van ORIBI bieden een oplossing voor het bestrijden van identiteitsfraude

  • ID-Burger: Snelle en eenvoudige documentcontrole voor gemeenten.
  • ID-Customer: Controleert en verwerkt documenten en gegeven van uw klanten.
  • ID-Employee: Meer dan documentcontrole voor uitzendorganistaties.
  • ID-Visitor: Snelle en professionele verwerking van bezoekers op basis van het identiteitsbewijs.
  • ID-Kiosk; een onbemande oplossing voor het verifiëren van gegevens van burgers, klanten en/of bezoekers.
  • ID-App; altijd en overal toegang tot betrouwbare persoonsidentificatie.

Interessante links
International Civil Aviation Organisation
Met welke identiteitsbewijzen kan ik mij identificeren?