ORIBI Groep en Bouwpas bundelen krachten in strategische combinatie

ORIBI Groep en Bouwpas bundelen krachten in strategische combinatie

Den Haag, 29 november 2023 - ORIBI Groep (“ORIBI”) versterkt haar marktpositie als Identity & Access Management softwareleverancier middels de strategische overname van Bouwpas.

Door de krachten te bundelen met Bouwpas, zal ORIBI een breder palet aan oplossingen kunnen bieden omtrent toegangscontrole op de bouwplaats, en verstevigt daarmee haar positie in de bouwsector, een van de strategische eindmarkten van de groep. Bouwpas specialiseert zich in oplossingen voor registratie, toegangsbeheer, onboarding en compliance en speelt daarmee in op veilig en eerlijk werken op de bouwplaats. Sinds de samenwerking met software-investeerder Main Capital Partners (“Main”) in 2021, is Bouwpas de vierde add-on acquisitie van de ORIBI Groep.

Bouwpas, opgericht in 2014 en met het hoofdkantoor in Haarlem, biedt een digitaal platform aan voor de registratie van arbeidskrachten en toegangscontrole op de bouwplaats. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie binnen de Nederlandse bouw en bedient momenteel in totaal meer dan 70 hoofdaannemers en tevens talloze onderaannemers. Met vele koppelingen en partnerships stelt Bouwpas haar klanten in staat om te voldoen aan toenemende wet- en regelgeving door middel van onder andere ID-, certificaat- en toegangscontrole. Bouwpas maakt de bouwplaats daarmee een eerlijkere en veiligere plek, terwijl tegelijkertijd de administratieve werklast en overheadkosten worden verlaagd. 

Henk de Kort, CEO bij ORIBI“De combinatie tussen ORIBI en Bouwpas is een nieuwe mijlpaal in onze groei en vergroot onze positie als toonaangevende leverancier van oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met het Bouwpas team, met wie we de komende jaren gaan samenwerken. We kunnen niet wachten om onze klanten nog beter te kunnen voorzien in hun vraag naar oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer.''