Wist u dat… er een nieuw model Nederlandse identiteitskaart is?

Om de kwaliteit van identiteitsdocumenten elke keer beter te beschermen is er vanaf 2 augustus een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart (NIK) geïntroduceerd. Dit nieuw vormgegeven model van de NIK voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen van de Tweede Kamer.

Wat is er gewijzigd aan de nieuwe Nederlandse identiteitskaart?
De chip, oftewel alle opgeslagen persoons- en documentgegevens, bevat twee vingerafdrukken van de kaarthouder. Maar er zijn nog meer dingen toegevoegd aan de NIK:
  1. Een EU-vlag met de letters NL;
  2. Een nieuw Kinegram;
  3. CAN-Code;
  4. QR-code met BSN; Het Burgerservicenummer (BSN) staat in een QR-code op de achterkant van de identiteitskaart. Het BSN is hiermee verwijderd uit de machine leesbare strook en de chip. Het BSN staat nog wél als leesbare cijfers op de achterkant. Het uitlezen van het BSN kan snel, makkelijk en foutloos via de QR-code.
  5. Modelnummer;

Het vergt enorm veel training en expertise om elk (nieuw) identiteitsdocument- dat in omloop is – te herkennen en te kunnen verifiëren op echtheid. Dat is vrijwel niet met het blote oog te doen. Denk hierbij aan de nieuwe Nederlandse identiteitskaart. Dit document bevat een beveiligde chip en QR-code die met speciale apparatuur is uit te lezen en te controleren.

ORIBI ID-Solutions helpt u graag met deze tijdrovende en complexe controles. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of over onze ID Solutions? Neem dan voor vragen of meer informatie contact op met de afdeling sales door te mailen naar: sales@oribi.nl óf te bellen naar: +31 13 52 11 256.

Wist u dat… er een nieuw model Nederlandse identiteitskaart is?