Nieuw model nationaal paspoort

Op 30 augustus 2021 is het nieuwe model nationaal paspoort geïntroduceerd. Het nieuwe paspoortmodel bevat geen BSN meer op de voorkant van de houderpagina.

Voortaan staat het BSN op de achterkant in leesbare cijfers en is deze verwerkt in een QR-code. Het BSN is verwijderd uit de machineleesbare strook en chip. Daarnaast zijn in het model enkele echtheidskenmerken vernieuwd en een aantal duurzaamheidsverbeteringen doorgevoerd. Deze vernieuwing is niet van toepassing op het noodpaspoort en laissez-passers.

Wat is er gewijzigd aan het nieuwe nationale paspoort?
De chip, oftewel alle opgeslagen persoons- en documentgegevens, bevat vingerafdrukken van de kaarthouder. Maar er zijn nog meer dingen toegevoegd:
  • Een verbeterde voelbaar geboortejaar;
  • Een nieuw Kinegram;
  • QR-code met BSN; Het Burgerservicenummer (BSN) staat in een QR-code op de achterkant van het paspoort. Het BSN is hiermee verwijderd uit de machine leesbare strook en de chip. Het BSN staat nog wél als leesbare cijfers op de achterkant. Het uitlezen van het BSN kan snel, makkelijk en foutloos via de QR-code.

Het vergt enorm veel training en expertise om elk (nieuw) identiteitsdocument- dat in omloop is – te herkennen en te kunnen verifiëren op echtheid. Dat is vrijwel niet met het blote oog te doen. Denk hierbij aan het nieuwe nationale paspoort. Dit document bevat een beveiligde chip en QR-code die met speciale apparatuur is uit te lezen en te controleren. Binnen een paar weken zal het nieuwe paspoort worden toegevoegd aan de documentenbibliotheek.

ORIBI ID-Solutions helpt u graag met deze tijdrovende en complexe controles. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of over onze ID Solutions? Neem dan voor vragen of meer informatie contact op met de afdeling sales door te mailen naar: sales@oribi.nl óf te bellen naar: +31 13 52 11 256.

Nieuw model nationaal paspoort