ID-Burger aangesloten bij 228 gemeenten

ID-Burger aangesloten bij 228 gemeenten

Vandaag de dag is er een sterke toename op het gebied van identiteits- en look-a-like fraude. Per geval van identiteitsfraude kan het schadebedrag aan gemeentelijke diensten oplopen tot € 40.000,-. Daarom is dit voor veel gemeenten een grote uitdaging. Op dit moment maken 228 gemeenten, waarvan 142 ook de gezichts- én pasfotovergelijking toepassen, gebruik van ID-Burger om identiteitsfraude te voorkomen. Het programma Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) maakt ook gebruik van de geavanceerde technologie van ORIBI ID-Solutions.

Met ID-Burger is het mogelijk om het identificatieproces te optimaliseren. Deze toepassing zorgt ervoor dat elke medewerker aan de balie een snelle documentcontrole kan uitvoeren aangevuld met gezichts- én pasfotovergelijking. Hierdoor wordt het proces versneld en volgt iedere medewerker een eenduidig proces. Om het maximale uit ID-Burger te halen adviseert ORIBI ID-Solutions de gemeenten, na de installatie van de oplossing, ook zeker nog een training te volgen voor alle medewerkers. Dit om de software zo optimaal mogelijk in te kunnen zetten aan de balie én om bewustwording van identiteitsfraude te vergroten.

ORIBI ID-Solutions zorgt altijd voor een passende oplossing: Het begint met een goed ID! Dat geeft zekerheid, dat geeft vertrouwen.