Onze historie

ORIBI ID-Solutions biedt verschillende oplossingen op maat. Dat doen we al sinds 1981. Procesoptimalisatie en -automatisatie zitten in ons bedrijfsDNA.
Daar zit muziek in
Onze wortels liggen bij het automatiseren van het gehele logistieke proces van platenzaken. Free Record Shop was, in de jaren '80, één van onze klanten. Zoals dat gaat groeiden deze zaken uit tot multimedia stores. En wij tot een full service organisatie die inmiddels voor overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen werkt. Vanaf 2005 is onze focus verschoven naar het ontwikkelen en beheren van ID-Solutions. Dit resulteerde in het succesvolle software product: ID-Check.
Identificatie en documentatie als core business
De eerste successen met ID-Check werden behaald in de automotive branche, daarna volgde al snel andere branches en bedrijfstakken, zoals (internationale) hoge risicolocaties. Hierna toonden steeds meer organisaties uit verschillende branches interesse in ID-Check, zoals horecagelegenheden, uitzendorganisaties, gemeenten en logistieke dienstverleners. Door het succes in de verschillende branches, werd ID-Check een product met vele gezichten.

ID-Solutions voor overheid & bedrijfsleven

 In 2012 lanceerden we diverse ID-Solutions. Inmiddels bieden we de volgende oplossingen aan: 

  • ID-Burger; voor het snel en eenvoudig controleren van burgers. 
  • ID-Customer; veilige en eenvoudige controle en verwerking van klantgegevens.
  • ID-Employee; het verwerken van persoonsgegevens van uitzendkrachten of personeelsleden op orde. 
  • ID-Visitor; altijd weten wie u over de vloer heeft met snelle en veilige persoonsidentificatie.
  • ID-Kiosk; een onbemande toepassing voor het verifiëren van gegevens van burgers, klanten en/of bezoekers.
  • ID-App; altijd en overal toegang tot betrouwbare persoonsidentificatie.

Op deze manier kunnen wij onze doelgroepen bedienen met doelgerichte producten die de specifieke eisen en wensen invullen. Hierdoor zijn de producten nog beter op de gebruiker afgestemd. ORIBI ID-Solutions levert naast de traditionele desktop-oplossingen, ook touchscreen, mobiele en zelf-service oplossingen.