Controle identiteit? Fluitje van een cent!
Controle identiteit? Fluitje van een cent!

Controle identiteit? Fluitje van een cent!

Integratie met Centric Burgerzaken.

Koppeling gezichtsvergelijking
Het vaststellen van de juiste identiteit van een persoon is een belangrijke taak. Het garandeert de kwaliteit van de BRP én de keten. Er rust dan ook een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Natuurlijk willen wij dat gemakkelijker voor je maken. Met de koppeling gezichtsvergelijking gebruik je de gezichtsvergelijkingssoftware van ORIBI ID-Solutions nu rechtstreeks vanuit Centric Burgerzaken. Gewoon als onderdeel van het proces. Dat maakt het vaststellen van de identiteit snel, eenvoudig én accuraat.
 
Verantwoordelijke taak
Het vaststellen van de identiteit van een persoon is niet alleen een verantwoordelijke taak, maar ook best een lastige. Zeker als je bedenkt dat reisdocumenten tien jaar geldig zijn. In die tijd kan een mens veranderen. Tieners worden volwassen, mensen wisselen van haardracht of -kleur, van bril naar contactlenzen, of ze worden zichtbaar veel kilo’s rijker of armer. Ga er maar eens aan staan. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor! Want was je voorheen volledig aangewezen op je eigen oordeel, tegenwoordig maken veel gemeenten gebruik van de soft- en hardware van ORIBI ID-Solutions, een bekende en vertrouwde leverancier voor de (lokale) overheid.
Gewoon in je werkproces!

En vanaf nu heb je het nóg gemakkelijker, want met de koppeling Gezichtsvergelijking bedien je de hard- en software van ORIBI ID-Solutions vanuit het proces in Centric Burgerzaken. En ook het resultaat van de vergelijking verschijnt automatisch in het proces én het aanvraagdossier van Centric Burgerzaken. Zo werk je niet meer met twee systemen en is de vergelijking een natuurlijk, soepel én onlosmakelijk onderdeel van je werkproces.

Deze koppeling Gezichtsvergelijking is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de inwoner. Want met de snelle, accurate vaststelling van zijn identiteit, verhoog je de dienstverlening én de kwaliteit van zijn registratie!

Hoe werkt de integratie? Heel eenvoudig!

Samen met ORIBI ID-Solutions integreerden wij hun gezichtsvergelijking in onze applicatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Want als de inwoner aan jouw balie verschijnt voor een paspoortaanvraag, dan open je, zoals je gewend bent, het proces Reisdocumenten van Centric Burgerzaken.

1. Foto van het oude reisdocument
Is er een oud reisdocument? Dan leg je dat op de scanner om de echtheid te bepalen. Centric Burgerzaken neemt de foto over en zet deze voor je klaar in de nieuwe stap Gezichts-vergelijking.

2. Foto van de persoon
Bij die stap Gezichtsvergelijking vraag jij de inwoner of hij voor de camera wil gaan staan. Zijn foto verschijnt ook in jouw scherm. En als er een oud reisdocument was, dan zie je gelijk of de gezichtsvergelijking een match oplevert.

3. Nieuwe pasfoto
Daarna scan je de nieuwe pasfoto. Ook deze komt in je scherm, mét het resultaat van de gezichtsvergelijking. Is het een match, dan is de identiteit vastgesteld en kun je door naar de volgende stap van het proces. Is er geen match, dan krijg je een waarschuwing, maar kun je ook doorgaan met het proces. Jij blijft in control!

Je ziet het resultaat van de gezichtsvergelijking direct op het scherm van Centric Burgerzaken. In het aanvraagdossier lees je terug dat de vergelijking heeft plaatsgevonden en wat het resultaat daarvan was. Wil je de uitgebreide documentatie van beide controles nog eens bekijken? Die vind je in de omgeving van ORIBI ID-Solutions.

Terugvindbaar

Terugvindbaar

Ook beschikbaar in…
De geïntegreerde gezichtsvergelijking is onderdeel van de aanvraag van een reisdocument én de uitreiking van het reisdocument. En binnenkort integreren wij de gezichtsvergelijking ook met de processen Naturalisatie, Eerste inschrijving en Rijbewijzen.

Belang voor de keten
Met snelle, accurate gezichtsvergelijking verbeter je als gemeente niet alleen de dienstverlening. Het helpt je de kwaliteit van de basisregistratie personen hoog te houden en identiteitsfraude tegen te gaan. Aan het begin van de keten. Dat is waar kwaliteit loont.

Meer informatie?
Neem dan contact op met onze salesafdeling door te mailen naar: sales@oribi.nl óf te bellen naar: +31 13 52 11 256.