Alleen toegang tot systemen en data na verificatie identiteit gebruikers
Verified Identity Registration

Alleen toegang tot systemen en data na verificatie identiteit gebruikers

Tegenwoordig zijn er steeds hogere eisen aan informatie-uitwisseling gesteld.  Als organisatie wilt u ervoor zorgen dat de juiste personen snel en eenvoudig toegang krijgen tot de juiste systemen en data. Hierbij staat uiteraard de veiligheid voorop. Maar hoe weet u aan wie u toegang verleent? En hoe kunt u het proces nóg efficiënter inregelen?  

De problematiek

Op dit moment is het doorgaans zo dat organisaties niet beschikken over apparatuur om de identiteit deugdelijk te verifiëren. De check gebeurt handmatig en wordt vaak afgeraffeld. Zo slippen er nog wel eens mensen doorheen zonder geldig ID-bewijs. Soms gebruiken mensen ID-bewijzen van familieleden, zeker als er sprake is van illegaliteit of criminaliteit. Bovendien worden er vaak typefouten gemaakt in namen als de gegevens handmatig moeten worden overgezet. Zeker bij namen uit omringende landen. 

Dé oplossing Verified Identity Registration

Verified Identity Registration is een slimme toepassing waarmee organisaties de identiteit van verschillende type personen (zoals medewerkers, bezoekers etc.) kan verifiëren. Vervolgens bent u in staat om aan de geverifieerde identiteit de juiste rollen en rechten toe te kennen en te beheren. Hoe gaat het complete proces in zijn werking? 

  1. De identiteit is op afstand, door middel van een app, of op locatie met behulp van geavanceerde technologie geverifieerd. 
  2. Aanvullend is het mogelijk om de vereiste certificaten op geldigheid en authenticiteit te controleren. 
  3. De rollen en rechten, voor de geverifieerde identiteit, zijn toegekend en in eigen beheer.  Zo weet u precies wie u tot welke informatie en applicaties toegang geeft.

Door één of wellicht een combinatie van de bewezen technologieën van ORIBI ID-Solutions, JanusID, Certwell en/of SmartAIM in te zetten, beperkt u de risico’s van fraude of criminele activiteiten. Daarnaast is de privacy beter gewaarborgd en zal er een efficiencyslag behaald worden. 

Toegang met een groene vink

Toegang met een groene vink

De betreffende persoon krijgt alleen toegang als de identiteit geverifieerd is met een positief scanresultaat (te herkennen aan een groene vink). De autorisatie is vervolgens via SmartAIM middels een automatisch proces afgehandeld. Zo beschikt u alleen nog maar over geverifieerde en juiste gegevens. Zo loopt u nooit het risico dat een ongewenste identiteit toegang krijgt tot uw data en/of systemen.