Henk de Kort krijgt Koninklijke Onderscheiding

Henk de Kort krijgt Koninklijke Onderscheiding

OISTERWIJK - Tijdens een bijeenkomst in het kader van het 45-jarig bestaan van de Haarense tennisvereniging LTV heeft burgemeester Hans Janssen zondag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan bestuurslid en drijvende kracht Henk de Kort.

De Kort is sinds 1994 lid van de technische commissie van LTV. In 1997 werd hij ook voorzitter van deze commissie. Hij is altijd vicevoorzitter van de tennisvereniging geweest, maar door het regelmatig vrijkomen van de vacature van voorzitter is hij regelmatig plaatsvervangend voorzitter geweest van LTV Haaren. Hij is tevens voorzitter van de sponsorcommissie.

Trappaf
De Kort is ook medeorganisator van alle clubkampioenschappen. Hij organiseert oa. al 17 jaar het bekende Sylvestertoernooi waar ieder jaar rond Kerst ongeveer 450 fanatieke tennissers aan meedoen. In 2019 was hij mede-verantwoordelijk voor het eerste Groter Oisterwijk Championship. In 2017 was De Kort ook voorzitter van de commissie die zich bezighield met het vervangen van de kunstgras tennisbanen en hij houdt zich bezig met de verduurzaming van de club. Hij was mede-verantwoordelijk voor de aanschaf van zonnepanelen en led-verlichting op de banen. In het verleden was De Kort ook betrokken bij de organisatie van allerlei activiteiten voor de Oisterwijkse jeugd. Van 1979 tot en met 1985 was hij vrijwilliger bij de jongerenorganisatie Trappaf. Daar hield hij zich onder meer bezig met het organiseren van het kinder- en jeugdcarnaval. De Kort is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.