De driehoek module van ORIBI ID-Solutions

Iedere dag wordt er fraude gepleegd met vervalste of gestolen documenten. Vandaag de dag ligt het percentage van look-a-like fraude op ruim 50% van alle identiteitsfraude. Look-a-like fraude is een vorm van misbruik waarbij iemand een authentiek identiteitsdocument gebruikt van een ander met wie hij of zij uiterlijke gelijkenis vertoont. Door de opkomst van de globalisering zijn individuen, met uiterlijke gelijkenissen, steeds moeilijker te onderscheppen. Dit zorgt niet alleen voor enorme economische gevolgen voor overheden en organisaties, maar het neemt ook een gevoel van veiligheid en vertrouwen weg.

Echter heeft ORIBI ID-Solutions voor dit toenemende probleem een compleet, technologisch hulpmiddel ontwikkeld dat ondersteuning biedt binnen het identificatieproces. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om ter uitbreiding op de gezichts- én pasfotovergelijking ook de fotomatrix (normcontrole) te integreren. Hiermee wordt er een driehoek module gecreëerd door ORIBI ID-Solutions, dat zorgt voor een extra verificatie van de identiteit van de burger binnen het gehele identificatieproces. 

Maar wat houdt dit nu precies in?

  1. Als eerste wordt de pasfoto uit het huidige document gecontroleerd met de persoon die voor u staat.
  2. Vervolgens wordt de nieuwe pasfoto gecontroleerd in overeenstemming met de fotomatrix (normcontrole), oftewel voldoet de pasfoto aan de acceptatiecriteria die door de overheid zijn opgesteld zoals positionering, fotokwaliteit, houding etc.
  3. Daarna wordt de nieuwe pasfoto geverifieerd met de oude pasfoto van het identiteitsdocument.
  4. Als laatste kan de nieuwe pasfoto vergeleken worden met de persoon die voor u staat.

ORIBI ID-Solutions raadt deze driehoek module aan, om zo drie extra controles uit te kunnen oefenen op de personen van het identiteitsdocument binnen het identificatieproces. Hiermee kan look-a-like fraude geminimaliseerd worden, waardoor u meer zekerheid krijgt over de persoon die voor u staat. Dat geeft weer vertrouwen!  

De driehoek module van ORIBI ID-Solutions