Id-visitor: snelle en professionele bezoekersregistratie

Met id-visitor wordt uw bezoekersregistratie versneld, maar ook het beveiligingsniveau verhoogd. Id-visitor is namelijk een id-oplossing die ervoor zorgt dat organisaties bezoekers op een snelle en professionele manier kunnen verwerken. Daarnaast is id-visitor uit te breiden met echtheidscontrole van identiteitsbewijzen. Dit betekent een optimalisatie van uw bezoekersregistratie proces. Momenteel wordt id-visitor op verschillende (internationale) locaties ingezet voor het verwerken van bezoekers. U kunt hierbij denken aan bedrijventerreinen, (hoge) risicolocaties en horecagelegenheden.

Gegevens worden automatisch ingelezen op basis van een identiteitsbewijs
Tijdens het scannen van een identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) worden de gegevens uitgelezen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een Nederlands of buitenlands identiteitsbewijs. Dit betekent dat de baliemedewerker geen persoonsgegevens meer hoeft over te typen. Dit versnelt de bezoekersregistratie en verlaagt de kans op typefouten.

Automatisch informatiesysteem over verwachte en ongewenste bezoekers

Bij het scannen van een identiteitsbewijs van een aangemelde bezoeker, worden direct de gegevens over het bezoek getoond. Het is ook mogelijk om personen als ongewenst te registreren of een melding te plaatsen bij een bezoeker. Bijvoorbeeld als deze persoon zich de vorige keer heeft misdragen of zich niet heeft gehouden aan de geldende veiligheidsregels.  

Id-visitor volgt de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens
Private organisaties mogen geen Burger Service Nummers (BSN’s) verwerken. Het BSN staat vermeld op een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs). Vandaar dat het wordt aanbevolen om het BSN onleesbaar te maken. Met id-visitor gebeurt dit volledig automatisch. Het maakt hierbij niet uit welk document en welke zijde u scant. Id-visitor herkent het BSN en maakt het onleesbaar. Deze functionaliteit is standaard inbegrepen.

Lees hier meer over het verbod kopietje paspoort

Alle gegevens van uw bezoekers blijven beveiligd bewaard binnen uw organisatie
De gegevens van uw bezoekers zijn niet toegankelijk voor onbevoegden en blijven binnen uw IT-omgeving. U kunt de gegevens lokaal bewaren op een computer, in de Cloud, op een netwerklocatie of zelfs in een database. De gegevens worden altijd beveiligd, middels PKI-encryptie, bewaard. Met id-visitor voldoet uw bezoekersregistratie aan de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens.
Eenvoudig uit te breiden met automatische controle van identiteitsbewijzen
Om uw bezoeker te registreren scant u het identiteitsbewijs. Tijdens het scannen wordt het gecontroleerd op verschillende echtheidskenmerken. Dit gebeurt volledig automatisch en is schaalbaar van alleen Nederlandse documenten tot het controleren van meer dan 3.000 verschillende type documenten. Hierbij maakt het dus niet uit of u een Nederlands rijbewijs of een Braziliaans paspoort scant. Id-visitor herkent het document en controleert het automatisch op echtheid.
Eenvoudig uit te breiden met het printen van bezoekerspassen
Met één druk op de knop worden de ingelezen gegevens met eventuele aanvullende informatie op de bezoekerspas geprint. Het is zelfs mogelijk om de pasfoto van het identiteitsbewijs over te nemen op uw bezoekerspas. U hoeft dus geen aparte pasfoto’s meer te maken.
Eenvoudig uit te breiden met het registreren en verifiëren van vingerafdrukken
De vingerafdruk kan anoniem of gekoppeld aan een bezoeker worden opgeslagen. Na het registeren van de vingerafdruk is deze te gebruiken voor bijvoorbeeld het verlenen van toegang of het openen van een kluis. Vanwege privacyrichtlijnen wordt niet een afbeelding van de vingerafdruk opgeslagen, maar de vingerafdruk wordt vertaald naar een unieke code en deze wordt beveiligd bewaard.
Eenvoudig uit te breiden met automatische gezichtsvergelijking
Met behulp van een camera wordt direct en automatisch vastgesteld of de aanbieder van het identiteitsbewijs overeenkomt met de pasfoto op het aangeboden document. Dit ter voorkoming van look-a-like fraude. Op deze manier bent u er zeker van dat u de juiste bezoeker registreert.
Ook verkrijgbaar als mobiele oplossing

mobiele oplossingDe mobiele oplossing zorgt ervoor dat u op elk moment en op elke locatie identiteitsbewijzen kunt controleren. De locatie kan heel divers zijn, bijvoorbeeld bij een opdrachtgever op locatie. U bent volledig mobiel en niet afhankelijk van stroompunten. Op de meegeleverde tablet kunt u eenvoudig het resultaat van de controle inzien. Vanwege de unieke oplossing heeft de European Patent Office (EPO) ORIBI id-solutions een patent gegeven op mobiele identiteitscontrole.

Ook verkrijgbaar als zelfservice en onbemande oplossing
ORIBI id-solutions biedt verschillende zelfservice en onbemande oplossingen aan. Momenteel worden deze oplossingen al in verschillende branches en op verschillende manieren met succes ingezet. Met behulp van de zelfservice en onbemande oplossingen kunnen bezoekers zichzelf eenvoudig registreren. Klik hier voor meer informatie.Twitter
YouTube
LinkedIn