Id-employee: meer dan documentcontrole…

Id-employee is een id-oplossing die (uitzend)organisaties in staat stelt om de documenten en gegevens van uitzendkrachten of medewerkers te controleren en te verwerken. Het is echter een oplossing die meer kan dan alleen het controleren van documenten. De gegevens zijn namelijk direct beschikbaar voor het aanmaken van bijvoorbeeld contracten of personeelspassen. Zowel uitzendorganisaties als afdelingen personeelszaken maken gebruik van id-employee. Met id-employee kunt u met een gerust hart een medewerker in dienst nemen of iemand uitzenden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de juistheid van de documenten en gegevens. 

Automatische controle van identiteitskaarten, paspoorten en rijbewijzen
Tijdens het scannen wordt het document gecontroleerd op verschillende echtheidskenmerken. Dit gebeurt volledig automatisch en is schaalbaar van alleen Nederlandse documenten tot het controleren van meer dan 3.000 verschillende type documenten. Hierbij maakt het dus niet uit of u een Nederlands rijbewijs of een Braziliaans paspoort scant. Id-employee herkent het document en controleert het automatisch op echtheid.
Binnen seconden weet u of het in orde is en worden de gegevens automatisch overgenomen van het document.
id-employee screenHet resultaat van de controle wordt direct overzichtelijk weergegeven, geen wachttijden, maar direct resultaat! Tijdens het scannen van een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) worden de gegevens van het document uitgelezen en verwerkt. Dit bespaart typehandelingen en u hebt minder kans op typefouten. Hierdoor worden persoonsgegevens altijd op de correcte manier verwerkt en voorkomt u de invoer van onjuiste gegevens.
U voldoet aan de richtlijnen van de NEN 4400 norm
Uitzendorganisaties dienen, volgens de NEN 4400 norm, de identiteitsdocumenten van hun uitzendkrachten te controleren. U bent altijd in staat om aan te tonen dat u de controle heeft uitgevoerd, omdat alles beveiligd binnen uw organisatie wordt bewaard.
Eenvoudig genereren van controlerapportages voor uw opdrachtgever
Om uw opdrachtgever optimaal vertrouwen te geven over de uitzendkracht, kunt u met één druk op de knop een controlerapport uitprinten in de door u gewenste lay-out.
Automatisch genereren van volledig ingevulde formulieren, contracten en personeelspassen.
Na het invoeren van de belangrijkste gegevens kan er een formulier of contract worden uitgeprint. Het formulier of contract is volledig ingevuld met alle automatisch ingelezen en gecontroleerde gegevens. Het is zelfs mogelijk om verschillende formulieren of contracten tegelijk te printen. U heeft ook de mogelijkheid om een personeelspas vanuit id-employee te printen. Het is niet nodig om zelf een pasfoto te maken, want id-employee gebruikt de pasfoto op het identiteitsbewijs als foto voor de personeelspas.
Alle gegevens van uw uitzendkrachten en medewerkers blijven beveiligd bewaard binnen uw organisatie
De gegevens van uw uitzendkrachten of medewerkers zijn niet toegankelijk voor onbevoegden en blijven binnen uw IT-omgeving. U kunt de gegevens lokaal bewaren op een computer, in de Cloud of op een netwerklocatie of zelfs in een database. De gegevens worden altijd beveiligd, middels PKI-encryptie, bewaard. Met id-employee voldoet u aan de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens.
Eenvoudig te koppelen met uw uitzendsoftware, zodat gegevens, pasfoto en afbeelding van het document in uw uitzendsoftware worden verwerkt
De gecontroleerde gegevens kunnen direct worden klaargezet voor uw uitzendsoftware. Op deze manier worden de gecontroleerde gegevens in uw uitzendsoftware verwerkt. Het is zelfs mogelijk om de pasfoto van het identiteitsbewijs over te nemen. Op deze manier beschikt u altijd over een duidelijke pasfoto van uw uitzendkracht.
Eenvoudig uit te breiden met automatische gezichtsvergelijking
Met behulp van een camera wordt direct en automatisch vastgesteld of de aanbieder van het identiteitsbewijs overeenkomt met de pasfoto op het aangeboden document. Dit ter voorkoming van look-a-like fraude.
Ook verkrijgbaar als mobiele oplossing

mobiele oplossingDe mobiele oplossing zorgt ervoor dat u op elk moment en op elke locatie identiteitsbewijzen kunt controleren. De locatie kan heel divers zijn, bijvoorbeeld bij een opdrachtgever op locatie. U bent volledig mobiel en niet afhankelijk van stroompunten. Op de meegeleverde tablet kunt u eenvoudig het resultaat van de controle inzien. Vanwege de unieke oplossing heeft de European Patent Office (EPO) ORIBI id-solutions een patent gegeven op mobiele identiteitscontrole.Twitter
YouTube
LinkedIn