Id-customer: controleert en verwerkt uw klantgegevens

Id-customer is een id-oplossing die ervoor zorgt dat organisaties op een verantwoorde manier documenten en gegevens van klanten kunnen controleren en verwerken. De gecontroleerde gegevens kunnen vervolgens op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het aanmaken van formulieren of contracten. Er zijn verschillende organisaties die gebruik maken van id-customer. U kunt hierbij denken aan organisaties uit de automotive (autoverhuurder en autodealers), verhuur, logistieke dienstverlening en de telecom branche. Id-customer zorgt ervoor dat medewerkers met een gerust hart een product of dienst kunnen aanbieden.

Automatische controle van rijbewijzen, identiteitskaarten en paspoorten
Tijdens het scannen wordt het document gecontroleerd op verschillende echtheidskenmerken. Dit gebeurt volledig automatisch en is schaalbaar van alleen Nederlandse documenten tot het controleren van meer dan 3.000 verschillende type documenten. Hierbij maakt het dus niet uit of u een Nederlands rijbewijs of een Braziliaans paspoort scant. Id-customer herkent het document en controleert het automatisch op echtheid.
Binnen seconden weet u of het in orde is en worden de gegevens automatisch overgenomen van het document
Het resultaat van de controle wordt direct overzichtelijk weergegeven, geen wachttijden, maar direct resultaat! Tijdens het scannen van een identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) worden de gegevens van het document uitgelezen en verwerkt. Dit bespaart typehandelingen en u hebt minder kans op typefouten. Hierdoor worden persoonsgegevens altijd op de correcte manier verwerkt en voorkomt u de invoer van onjuiste gegevens.
Met één druk op de knop kunt u achtergrondinformatie inwinnen over uw (potentiële) klant (persoon en/of bedrijf) 
In een rapportage krijgt u meer inzicht over de persoon of het bedrijf en het opgegeven adres. Komt de achternaam of bedrijfsnaam voor op het opgegeven adres? Heeft de persoon, het bedrijf of het opgegeven adres ervaringen met een deurwaarder? Id-customer geeft antwoord.
Automatisch genereren van volledig ingevulde formulieren of contracten, eventueel aangevuld met digitale handtekening!
Na het invoeren van de belangrijkste gegevens kan er een formulier of contract worden uitgeprint. Het formulier of contract is volledig ingevuld met alle automatisch ingelezen en gecontroleerde gegevens. Het is zelfs mogelijk om een digitale handtekening van uw klant aan het formulier of contract toe te voegen. De klant hoeft alleen maar zijn handtekening op een pad te zetten. Op deze manier heeft u alle noodzakelijke papieren gedigitaliseerd.
Alle gegevens van uw klanten blijven beveiligd bewaard binnen uw organisatie
De gegevens van uw klanten zijn niet toegankelijk voor onbevoegden en blijven binnen uw IT-omgeving. U kunt de gegevens lokaal bewaren op een computer, in de Cloud, op een netwerklocatie of zelfs in een database. De gegevens worden altijd beveiligd, middels PKI-encryptie, bewaard. Met id-customer voldoet u aan de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens.
Id-customer volgt de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens
Private organisaties mogen geen Burger Service Nummers (BSN’s) verwerken. Het BSN staat vermeld op een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs). Vandaar dat het wordt aanbevolen om het BSN onleesbaar te maken. Met id-customer gebeurt dit volledig automatisch. Het maakt hierbij niet uit welk document en welke zijde u scant. Id-customer herkent het BSN en maakt het onleesbaar. Deze functionaliteit is standaard inbegrepen.

Lees hier meer over het verbod kopietje paspoort

Informatie is eenvoudig terug te vinden om controles opnieuw in te zien of voor het aanmaken van controlerapportages
Klantendossiers kunt u zeer  eenvoudig terugvinden. Op deze manier kunt u altijd uitgevoerde controles opnieuw inzien. Mocht er een calamiteit voordoen, dan heeft u met één druk op de knop een overzichtelijke rapportage over alle handelingen die zijn verricht. Dit kan als bewijslast dienen voor het doen van aangifte of voor uw verzekeraar.
Eenvoudig te koppelen met branche gerelateerde waarschuwingslijsten of uw eigen interne waarschuwing en informatiesysteem
Met één druk op de knop controleert u of iemand op een branche gerelateerde waarschuwingslijst staat, bijvoorbeeld ELENA van de BOVAG. U kunt zelf ook een eigen waarschuwing en informatiesysteem opzetten. Hierin kunt u zeer eenvoudig bij personen een melding plaatsen. Bijvoorbeeld als deze persoon zich de vorige keer heeft misdragen of nog een boete heeft openstaan. Uiteraard kan de melding ook positief zijn, zoals een waarschuwing bij belangrijke klanten.
Eenvoudig uit te breiden met automatische gezichtsvergelijking
Met behulp van een camera wordt direct en automatisch vastgesteld of de aanbieder van het identiteitsbewijs overeenkomt met de pasfoto op het aangeboden document. Dit ter voorkoming van look-a-like fraude.
Ook verkrijgbaar als mobiele oplossing

mobiele oplossingDe mobiele oplossing zorgt ervoor dat u op elk moment en op elke locatie identiteitsbewijzen kunt controleren. De locatie kan heel divers zijn, bijvoorbeeld bij mensen thuis voor het bezorgen van een product of dienst. U bent volledig mobiel en niet afhankelijk van stroompunten. Op de meegeleverde tablet kunt u eenvoudig het resultaat van de controle inzien. Vanwege de unieke oplossing heeft de European Patent Office (EPO) ORIBI id-solutions een patent gegeven op mobiele identiteitscontrole.

Ook verkrijgbaar als zelfservice oplossing
ORIBI id-solutions biedt ook verschillende zelfservice oplossingen aan. Momenteel worden deze oplossingen al in verschillende branches en op verschillende manieren met succes ingezet. Met behulp van de zelfservice oplossing kunnen klanten zich registreren aan de hand van zijn of haar identiteitsbewijs. Het touchscreen leent zich uitstekend voor interactie met de klant, zoals het tonen van productkeuzes. De zelfservice oplossing kan direct een klantenkaart, inclusief pasfoto, een formulier of een contract printen.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=_WR1tPtH73U” width=”600″ height=”400″]Twitter
YouTube
LinkedIn